Snapchat is een veel gebruikte sociale media-app die bekend staat om zijn visueel aantrekkelijke functies, waaronder Snapchat filters. Deze filters veranderen de manier waarop gebruikers zichzelf en hun omgeving zien, door effecten en animaties toe te voegen aan foto’s en video’s. In dit artikel verkennen we hoe Snapchat filters werken, hoe je je eigen Snapchat filter kunt maken, en wat de impact is van deze filters op sociale media en marketing.

Onderwerpen in dit artikel

Wat zijn snapchat filters?

Snapchat filters zijn interactieve overlays die je aan je foto’s en video’s kunt toevoegen. Deze filters variëren van eenvoudige kleurcorrecties en decoratieve randen tot geavanceerde augmented reality (AR) effecten die je gezicht of omgeving transformeren. Je kunt kiezen uit een breed scala aan filters die dagelijks veranderen, afhankelijk van trending topics, seizoensgebonden thema’s en evenementen. Denk bijvoorbeeld aan “pride events”, Black lives matter, #meto of de verkiezingen, of maskers en gezichten van bekende films, zoals “Scream”.

YouTube repeat functie gebruiken

De technologie achter Snapchat filters is gebaseerd op augmented reality (AR) en gezichtsherkenning. Wanneer je de camera van Snapchat opent, analyseert de app je gezichtskenmerken of de omgeving met behulp van geavanceerde algoritmen.

Deze technologie maakt gebruik van een combinatie van computer vision en machine learning om specifieke punten op je gezicht of in de omgeving te identificeren. Vervolgens worden de visuele effecten van de filter toegepast op basis van deze punten, waardoor het lijkt alsof de effecten echt deel uitmaken van je gezicht of omgeving.

Snapchat gebruikt een technologie genaamd Lens Studio voor de creatie van geavanceerdere AR-filters. Deze tool stelt ontwikkelaars en gebruikers in staat om hun eigen filters te ontwerpen en te delen met de Snapchat-community. Met Lens Studio kun je 2D- en 3D-objecten, tekst, animaties en andere interactieve elementen toevoegen aan je filters.

Zelf Snapchat filter maken

Het maken van je eigen Snapchat filter is een leuke en creatieve manier om jezelf te uiten en te experimenteren met AR-technologie. 

 1. Download Lens Studio: Bezoek de website van Snapchat en download Lens Studio, de officiële tool voor het maken van Snapchat filters.
 2. Kies een template: Lens Studio biedt verschillende templates die je kunt gebruiken als basis voor je filter. Kies een template die past bij je idee.
 3. Pas je filter aan: Voeg 2D- en 3D-objecten, tekst en animaties toe aan je filter. Je kunt de objecten plaatsen en schalen zoals je wilt.
 4. Test je filter: Gebruik de voorvertoning in Lens Studio om te zien hoe je filter eruitziet en werkt. Pas indien nodig de elementen aan.
 5. Publiceer je filter: Als je tevreden bent met je creatie, kun je je filter publiceren door een Snapcode te genereren. Deze code kunnen gebruikers scannen om je filter te gebruiken.

Met deze stappen kun je eenvoudig een unieke en persoonlijke Snapchat filter maken die je kunt delen met vrienden en volgers.

Hebben snapchat filters een impact op sociale media?

Snapchat filters hebben een aanzienlijke impact op sociale media. De filters zijn een krachtig hulpmiddel geworden voor merken en individuen om hun online aanwezigheid te versterken en betrokkenheid te vergroten door meer Snapchat Views te krijgen. Hier zijn enkele manieren waarop Snapchat filters invloed hebben:

 • Verhoogde betrokkenheid: Filters maken berichten visueel aantrekkelijker en leuker om te delen. Dit verhoogt de kans dat gebruikers je content liken, delen en erop reageren.
 • Merkenbekendheid: Veel bedrijven maken gebruik van gesponsorde Snapchat filters om hun merk te promoten. Deze filters kunnen worden aangepast aan een specifieke campagne of productlancering, waardoor gebruikers actief betrokken raken bij het merk.
 • Virale marketing: Creatieve en unieke filters kunnen snel viral gaan, wat leidt tot een groter bereik en meer exposure voor zowel individuele gebruikers als merken.
 • Integratie met andere platforms: Hoewel Snapchat filters specifiek zijn voor Snapchat, kunnen de gemaakte beelden gemakkelijk worden gedeeld op andere platforms zoals Instagram. Dit zorgt voor een cross-platform aanwezigheid en vergroot de zichtbaarheid.

Hoe snapchat filters bijdragen aan followers

Het gebruik van Snapchat filters kan ook bijdragen aan het vergroten van je followers op sociale media. Hier zijn enkele strategieën om dit te bereiken:

 • Unieke filters creëren: Door unieke en creatieve filters te maken, kun je je onderscheiden van de massa en de interesse van andere gebruikers wekken. Dit kan leiden tot meer volgers die benieuwd zijn naar je content.
 • Samenwerkingen: Werk samen met andere influencers of merken om gezamenlijke filters te maken en te promoten. Dit kan je helpen om toegang te krijgen tot een breder publiek.
 • Actieve promotie: Promoot je filters actief op andere sociale media platforms zoals Instagram. Het kan ook helpen door Snapchat volgers te kopen en je aanwezigheid op beide platforms te versterken.
 • Gebruikersbetrokkenheid: Moedig je volgers aan om je filters te gebruiken en te delen. Dit kan leiden tot een grotere betrokkenheid en meer zichtbaarheid, wat uiteindelijk resulteert in een groei van je volgers.

Conclusie

Snapchat filters zijn een creatieve manier om je foto’s en video’s te verbeteren met interactieve en visuele effecten. Door gebruik te maken van geavanceerde AR-technologie en gezichtsherkenning, biedt Snapchat een breed scala aan filters die dagelijks veranderen. Het maken van je eigen Snapchat filter is eenvoudig met tools zoals Lens Studio, en het gebruik van filters kan de betrokkenheid en zichtbaarheid op sociale media aanzienlijk vergroten, met als resultaat meer snapchat followers. Of je nu een merk bent dat zijn online aanwezigheid wil versterken of een individu dat zijn creativiteit wil uiten, Snapchat filters bieden talloze mogelijkheden om je doelen te bereiken. Vergeet niet om je filters ook te promoten op andere platforms zoals Instagram voor maximale impact.

Picture of Enrique
Enrique

Enrique is een gepassioneerde Social Media kenner die speciaal voor socialvolgerskopen.nl zijn kennis deelt. Heb je vragen voor Enrique? Stel ze gerust!

Spotify
Enrique

Spotify web uitgelegd

Spotify is een van de populairste muziekstreamingdiensten ter wereld, en biedt miljoenen nummers aan voor zijn gebruikers. Naast de mobiele en desktopapplicaties heeft Spotify ook

Lees verder »
YouTube
Enrique

Alles over Youtube TV Network

YouTube TV Network is een dienst die door YouTube wordt aangeboden en die live tv-streaming combineert met de gebruiksvriendelijke interface en flexibiliteit waar YouTube om

Lees verder »