YouTube Shorts is een relatief nieuwe functie op het YouTube-platform waarmee gebruikers korte video’s van maximaal 60 seconden kunnen maken en delen. Deze nieuwe vorm van contentcreatie is ontworpen om te concurreren met andere korte video-platforms zoals TikTok en Instagram Reels. In dit artikel leggen we uit hoe YouTube Shorts werkt, hoe je ze kunt gebruiken, en wat je kunt doen als je deze functie liever niet wilt gebruiken.

Onderwerpen in dit artikel

Wat zijn YouTube Shorts?

YouTube Shorts zijn korte, verticale video’s die zijn ontworpen om snel en gemakkelijk te worden gemaakt en gedeeld. Net zoals reels op Instagram. Deze video’s kunnen tot 60 seconden duren en zijn ideaal voor het delen van korte clips, grappige momenten, tutorials, muziek en meer. Het doel van YouTube Shorts is om contentcreators een platform te bieden voor het delen van korte, boeiende video’s die gemakkelijk kunnen worden ontdekt door een breed publiek.

Hoe maak je youtube shorts?

Het maken van YouTube Shorts is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen:

  1. Open de YouTube-app: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de YouTube-app op je smartphone hebt geïnstalleerd.
  2. Klik op het ‘+’-icoon: Dit bevindt zich onderaan het scherm. Selecteer vervolgens ‘Create a Short’ (een korte video maken).
  3. Neem je video op: Je kunt direct video’s opnemen of bestaande video’s uit je galerij gebruiken. Gebruik de verschillende tools en effecten die beschikbaar zijn in de app om je video aantrekkelijker te maken.
  4. Voeg muziek en effecten toe: YouTube biedt een bibliotheek met muziek en geluidseffecten die je aan je Shorts kunt toevoegen om ze interessanter te maken.
  5. Publiceer je Short: Voeg een titel en beschrijving toe, selecteer je doelgroep, en klik op ‘Uploaden’ om je Short met de wereld te delen.

Waar kan ik youtube shorts bekijken?

Het bekijken van YouTube Shorts is net zo eenvoudig als het maken ervan. Op de YouTube-app kun je de Shorts-sectie vinden door op het Shorts-pictogram onderaan het scherm te klikken. Hier kun je door een eindeloze feed van korte video’s scrollen, vergelijkbaar met andere korte video-apps. Deze video’s worden automatisch afgespeeld en je kunt door omhoog te swipen naar de volgende video gaan.

Youtube shorts uitzetten

Hoewel YouTube Shorts populair zijn, willen sommige gebruikers deze functie liever niet zien of gebruiken. Halverwege dit artikel bespreken we hoe je YouTube Shorts kunt uitschakelen.

Op dit moment is er geen directe manier om YouTube Shorts volledig uit te schakelen in de YouTube-app. Een mogelijke oplossing is om de YouTube-app te gebruiken in een webbrowser of een oudere versie van de app te installeren waarin Shorts nog niet zijn geïntegreerd.

Daarnaast kun je je algoritme beïnvloeden door niet op Shorts te klikken en je voorkeuren in te stellen, zodat je minder Shorts aanbevolen krijgt. Het is ook mogelijk om feedback te geven aan YouTube door aan te geven dat je bepaalde inhoud niet wilt zien, wat kan helpen om het aantal aanbevolen Shorts te verminderen.

Voordelen YouTube shorts voor content creators

YouTube Shorts biedt content creators een geweldige kans om hun bereik en betrokkenheid te vergroten. Hier zijn enkele tips om je Shorts effectiever te maken:

  1. Creëer boeiende content: Zorg ervoor dat je video’s interessant en onderhoudend zijn. Dit helpt om kijkers vast te houden en te zorgen voor meer betrokkenheid.
  2. Gebruik populaire muziek en effecten: Door trending muziek en geluidseffecten te gebruiken, kun je je video’s aantrekkelijker maken voor een breder publiek.
  3. Promoot je Shorts: Deel je Shorts op andere sociale mediaplatforms om je bereik te vergroten.
  4. Interactie met kijkers: Reageer op reacties en moedig kijkers aan om te liken, te delen en te abonneren.

Het is ook mogelijk om youtube likes te kopen en goedkope youtube live reacties te bestellen om snel meer betrokkenheid te genereren en je video’s populairder te maken.

 

Conclusie

YouTube Shorts is een krachtige tool voor het delen van korte, boeiende video’s en biedt talloze mogelijkheden voor contentcreators om hun bereik te vergroten. Of je nu een beginnende creator bent of een ervaren YouTuber, Shorts kan je helpen om nieuwe kijkers aan te trekken en je kanaal te laten groeien. Voor gebruikers die liever geen Shorts willen zien, zijn er enkele oplossingen beschikbaar om de aanwezigheid van Shorts in hun feed te minimaliseren. Door slimme strategieën te gebruiken en in te spelen op trending content, kun je optimaal profiteren van de voordelen van YouTube Shorts.

Picture of Enrique
Enrique

Enrique is een gepassioneerde Social Media kenner die speciaal voor socialvolgerskopen.nl zijn kennis deelt. Heb je vragen voor Enrique? Stel ze gerust!

YouTube
Enrique

Geld verdienen met YouTube

YouTube is een krachtig platform voor het delen van video’s en biedt veel mogelijkheden om geld te verdienen. Of je serieus op YouTube bent of

Lees verder »