Spotify is een van de grootste muziekstreamingdiensten ter wereld, met miljoenen gebruikers die dagelijks genieten van hun favoriete nummers. Spotify biedt meerdere abonnementen aan, waaronder het Premium-abonnement. In dit artikel bespreken we wat Spotify Premium is, de verschillende abonnementsopties, en hoe je een abonnement kunt kopen of opzeggen.

Onderwerpen in dit artikel

Wat is Spotify premium?

Spotify Premium is een betaalde abonnementsdienst die door Spotify wordt aangeboden. Het biedt gebruikers verschillende voordelen tegenover de gratis versie van Spotify. Met Spotify Premium kunnen gebruikers muziek zonder advertenties streamen, muziek offline opslaan, onbeperkt nummers overslaan, en genieten van een hogere geluidskwaliteit.

Voordelen van Spotify premium

Er zijn veel voordelen van Spotify Premium, welke het abonnement aantrekkelijk maken voor de passievolle muziekliefhebbers. 

 • Geen advertenties: Een van de grootste voordelen van Spotify Premium is dat het volledig advertentievrij is. Dit betekent dat je ononderbroken van je muziek kunt genieten zonder dat je onderbroken wordt door reclames. En hier dus geen adblocker nodig hebt!
 • Offline afspelen: Met Spotify Premium kun je muziek downloaden en offline afspelen. Dit is ideaal voor situaties waarin je geen internetverbinding hebt, zoals tijdens het reizen.
 • Onbeperkt overslaan: Bij de gratis versie van Spotify ben je beperkt in het aantal keren dat je een nummer kunt overslaan. Met Spotify Premium kun je onbeperkt nummers overslaan.
 • Hogere geluidskwaliteit: Spotify Premium biedt muziekstreaming in hogere geluidskwaliteit, wat zorgt voor een betere luisterervaring.

Spotify premium family

Voor gezinnen biedt Spotify een speciale abonnementsoptie genaamd Spotify Premium Family. 

Met dit abonnement kunnen tot zes personen in hetzelfde huishouden gebruik maken van Spotify Premium voor een vaste maandelijkse prijs. Elk gezinslid krijgt een eigen account, zodat ze hun eigen afspeellijsten en aanbevelingen kunnen hebben.

Spotify premium student

Studenten kunnen profiteren van een speciaal kortingstarief met Spotify Premium Student. Dit abonnement biedt dezelfde voordelen als het reguliere Premium-abonnement, maar tegen een gereduceerde prijs. Om in aanmerking te komen voor dit abonnement, moeten studenten hun inschrijving bij een erkende onderwijsinstelling verifiëren.

Spotify premium duo

Voor koppels of twee personen die samenwonen, is er Spotify Premium Duo. Dit abonnement biedt twee individuele Premium-accounts voor een gereduceerde prijs. 

Elk lid van het duo krijgt een eigen account en toegang tot een gedeelde afspeellijst genaamd “Duo Mix”, die speciaal wordt samengesteld op basis van de luistergewoonten van beide gebruikers.

Voordelen van Spotify premium voor artiesten

Voor artiesten biedt Spotify Premium ook voordelen. Met meer betalende abonnees zien artiesten vaak een toename in hun inkomsten door royalty’s. Dit is mede te danken aan functies zoals Spotify Podcast Streams, die een breder publiek aanspreken. Bovendien kunnen artiesten die gebruik maken van Spotify Premium rekenen op een stabielere en meer toegewijde fanbase, wat kan leiden tot een stijging in Spotify Volgers en Spotify Maandelijkse Luisteraars. Dit helpt bij het opbouwen van een langdurige relatie met hun luisteraars en het vergroten van hun bereik.

Spotify premium en de groei van podcasts

Spotify Premium heeft niet alleen de muziekervaring verbeterd, maar ook de manier waarop mensen naar podcasts luisteren veranderd. Met exclusieve inhoud en verbeterde streaming opties, zoals Spotify Podcast Streams, kunnen gebruikers genieten van hun favoriete shows zonder onderbrekingen. Dit heeft bijgedragen aan de groei van podcastluisteraars op het platform. Artiesten en makers van podcasts profiteren hiervan door een toename in Spotify Volgers en een grotere betrokkenheid van Spotify Maandelijkse Luisteraars, wat uiteindelijk hun zichtbaarheid en succes vergroot.

Hoe Spotify premium kopen?

Het kopen van Spotify Premium is eenvoudig en in een paar makkelijke stappen gedaan:

 1. Bezoek de Spotify-website: Ga naar de officiële website van Spotify en klik op “Premium” in het menu.
 2. Kies je abonnement: Selecteer het abonnement dat het beste bij je past, zoals Individueel, Family, Student, of Duo.
 3. Maak een account aan: Als je nog geen Spotify-account hebt, moet je er een aanmaken. Dit kan met je e-mailadres of door je aan te melden via Facebook.
 4. Voer betalingsgegevens in: Voer je betalingsgegevens in om je abonnement te bevestigen. Spotify accepteert verschillende betaalmethoden, waaronder creditcards en PayPal.
 5. Geniet van Premium: Zodra je betaling is verwerkt, kun je direct beginnen met genieten van alle voordelen van Spotify Premium.

Spotify-premium opzeggen

Als je om welke reden dan ook je abonnement wilt beëindigen, is het proces van Spotify Premium opzeggen eenvoudig:

 1. Log in op je account: Ga naar de Spotify-website en log in op je account.
 2. Ga naar accountinstellingen: Klik op je profielfoto of naam in de rechterbovenhoek en selecteer “Account”.
 3. Abonnement beheren: Klik op “Abonnement” in het menu aan de linkerkant.
 4. Opzeggen: Scroll naar beneden en klik op “Abonnement opzeggen”. Volg de instructies op het scherm om je opzegging te bevestigen.

Conclusie

Spotify Premium biedt een uitgebreide reeks voordelen die de luisterervaring aanzienlijk verbeteren. Of je nu kiest voor een individueel abonnement, het gedeelde Spotify Premium Duo, het gezinsvriendelijke Spotify Premium Family, of de voordelige Spotify Premium Student, er is een abonnement dat bij jouw behoeften past. Met informatie over hoe je Spotify Premium kunt kopen, hoeveel het kost, en hoe je het kunt opzeggen, ben je nu goed voorbereid om een weloverwogen keuze te maken. Geniet van ononderbroken muziek en de vele voordelen van Spotify Premium!

Picture of Enrique
Enrique

Enrique is een gepassioneerde Social Media kenner die speciaal voor socialvolgerskopen.nl zijn kennis deelt. Heb je vragen voor Enrique? Stel ze gerust!