YouTube is een van de populairste platforms voor het bekijken van video’s, met keuze van muziekvideo’s tot educatieve content en alles daartussenin. Soms wil je echter een bepaalde video meerdere keren achter elkaar afspelen zonder steeds opnieuw op de playknop te moeten drukken. Gelukkig biedt YouTube de mogelijkheid om video’s op repeat te zetten. In dit artikel bespreken we verschillende methoden om YouTube-video’s herhaaldelijk af te spelen en de voordelen van YouTube repeat.

Onderwerpen in dit artikel

Waarom YouTube video's op repeat zetten?

Er zijn verschillende redenen waarom je een YouTube-video herhaaldelijk zou willen afspelen. Misschien heb je een favoriete muziekvideo die je keer op keer wilt beluisteren, of wellicht wil je een educatieve video grondig bestuderen. Het herhaaldelijk afspelen van video’s kan ook handig zijn tijdens het oefenen van een nieuwe vaardigheid of het leren van songteksten. Door video’s op repeat te zetten, kun je eenvoudig genieten van continue weergave zonder onderbrekingen.

YouTube repeat functie gebruiken

YouTube heeft een ingebouwde functie waarmee je video’s automatisch kunt herhalen. Hier is hoe je deze functie kunt gebruiken:

  1. Open YouTube: Ga naar de YouTube website en zoek de video die je wilt herhalen.
  2. Klik met de rechtermuisknop: Wanneer de video begint af te spelen, klik met de rechtermuisknop op de video.
  3. Selecteer ‘Loop’: In het contextmenu dat verschijnt, klik je op de optie ‘Loop’. De video zal nu automatisch opnieuw beginnen zodra deze afgelopen is.

 

Deze eenvoudige stappen zorgen ervoor dat je video continu wordt afgespeeld zonder dat je iets hoeft te doen.

Gebruik van externe websites en tools

Naast de ingebouwde functie van YouTube zijn er ook externe websites en tools beschikbaar die je kunnen helpen om YouTube-video’s op repeat te zetten. Een populaire optie is het gebruik van websites zoals ListenOnRepeat en YouTubeRepeat. Hier is hoe je ze kunt gebruiken:

  1. ListenOnRepeat: Ga naar de website ListenOnRepeat.com. Kopieer en plak de URL van de YouTube-video die je wilt herhalen in de zoekbalk. De website zal de video laden en automatisch op repeat zetten.
  2. YouTubeRepeat: Voeg simpelweg het woord ‘repeat’ toe na ‘youtube’ in de URL van de video die je bekijkt. Bijvoorbeeld, verander www.youtube.com/watch?v=abcdef naar www.youtuberepeat.com/watch?v=abcdef.

Deze tools zijn handig als je regelmatig video’s op repeat wilt zetten zonder steeds de ingebouwde functie van YouTube te gebruiken.

Youtube on repeat op mobiele apparaten

Het herhalen van video’s op mobiele apparaten kan iets ingewikkelder zijn, omdat de YouTube-app zelf geen ingebouwde loopfunctie heeft. Hier zijn enkele oplossingen:

  1. Gebruik een mobiele browser: Open YouTube in een mobiele browser zoals Chrome of Safari. Zoek de video die je wilt herhalen en volg dezelfde stappen als op een desktop om de video op loop te zetten.
  2. Maak een afspeellijst: Voeg de gewenste video meerdere keren toe aan een afspeellijst. Speel de afspeellijst af en de video zal herhaaldelijk worden afgespeeld.

Hoewel deze methoden iets meer stappen vereisen, kun je nog steeds genieten van je favoriete video’s op repeat op je mobiele apparaat.

Voordelen van YouTube video’s op repeat zetten

Het herhalen van YouTube-video’s kan verschillende voordelen hebben. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  • Betere memorisatie: Het herhaaldelijk bekijken van educatieve video’s of tutorials kan helpen bij het beter onthouden en begrijpen van de inhoud.
  • Tijdsbesparing: Je hoeft niet steeds terug te gaan naar je apparaat om de video opnieuw af te spelen.
  • Genieten van muziek: Muziekliefhebbers kunnen hun favoriete nummers eindeloos afspelen zonder onderbreking.

Daarnaast kan het strategisch inzetten van video’s op repeat ook indirect helpen bij het verhogen van engagement metrics zoals views, wat nuttig kan zijn voor contentmakers die meer YouTube likes kopen of overwegen om YouTube views te kopen om hun zichtbaarheid te vergroten.

Het gebruik van repeat voor marketing en zichtbaarheid

Het herhalen van video’s kan ook een strategische zet zijn voor marketeers en content creators. Door video’s op repeat te zetten, kan het totale aantal views toenemen, wat de zichtbaarheid van de video verhoogt. Dit kan leiden tot een hogere rangschikking in zoekresultaten en aanbevelingen. Hoewel het belangrijk is om authentieke engagement te bevorderen, kunnen tactieken zoals het bestellen van YouTube live reacties of het kopen van views een aanvulling zijn om de initiële zichtbaarheid te stimuleren. Echter, zorg ervoor dat je deze methoden ethisch en strategisch inzet om een langdurig succes op het platform te waarborgen.

Conclusie

Het op repeat zetten van YouTube video’s is een handige functie die veel voordelen biedt voor zowel gebruikers als content creators. Of je nu een video wilt herhalen om beter te leren, te ontspannen met muziek, of om strategische redenen voor je kanaal, er zijn verschillende methoden om dit te bereiken. Van de ingebouwde YouTube functie tot externe tools en mobiele oplossingen, het is eenvoudig om YouTube repeated af te spelen. Door deze technieken te combineren met andere strategieën zoals het verhogen van engagement, kun je optimaal profiteren van je YouTube ervaring en je kanaal laten groeien.

Picture of Enrique
Enrique

Enrique is een gepassioneerde Social Media kenner die speciaal voor socialvolgerskopen.nl zijn kennis deelt. Heb je vragen voor Enrique? Stel ze gerust!

Spotify
Enrique

Spotify web uitgelegd

Spotify is een van de populairste muziekstreamingdiensten ter wereld, en biedt miljoenen nummers aan voor zijn gebruikers. Naast de mobiele en desktopapplicaties heeft Spotify ook

Lees verder »
YouTube
Enrique

Alles over Youtube TV Network

YouTube TV Network is een dienst die door YouTube wordt aangeboden en die live tv-streaming combineert met de gebruiksvriendelijke interface en flexibiliteit waar YouTube om

Lees verder »